19

idag tog jag äntligen bort stygnen. Vilken frihet det känns som man får. Bandaget slipper jag vilket är skönt för det blir så varmt med det. Jag har fortfarande inte hört något från sjukgymnasten i sundsvall.. Blir kanske efter återbesöket i hudik. Allt fortsätter som vanligt. Fast på onsdag blir det en tur till stockholm med shopping, sommarkrysset och massa annat skoj. Slänger upp en bild på hur knät ser ut nu utan stygnen om en vecka för jag har plåster på för att det sista ska läka klart.

18

Ska till johannesbergs vård central och lägga om plåstrerna över såren för blodet har torkat och plåstret stelnat så det gör ont när jag försöker börja knät. Har fått tid till 4 sedan ska jag fortsätta med mina övningar och göra middag. Händer inte så mycket just nu. sitter mest hemma eftersom jag inte jobbar. Imorgon ska jag iallafall hoppa in åt finnerödja så då blir det jobb mellan 11-19 så det känns skönt att komma ut i vardagen lite mer. Känner mig så himlans låst för plåstret. Så ligger mest bara. Men allt blir nog bättre efter besöket på vårdcentralen:)

17 - operation

Ikvällen innan duschade jag i ett speciellt rengöringsmedel från apoteket sedan gick jag och la mig och sov ungefär 3,5 tmmar innan jag klev upp och duschade med samma medel igen. Vi åkte hemifrån vid tjugo över 5 och var nere vid 7. Dom öppnade mottagningen vid kvart över så när dom öppna gick vi in och anmälde att vi var där oså sedan fick jag gå och byta om. Fick en morgonrock som var sträv, höga knästrumpor och en näthatt. Efter det fick jag vänta i några minuter innan jag gick in i ett litet rum där en kvinna berättade hur operationen går till och gav mig tabletter och stack mig i handen för dropp och sånt. Sedan var det dags. Jag fick gå till operationsrummet och lägga mig och efter kanske 5 minuter var jag borta. Hörde mamma ljud runt 11 sedan somna jag om till 12 och då satt mamma bredvid mig. Var fortfarande snurrig så jag somna om till 1 och då vart jag utkörd till vanliga avdelningen. fick lite macka sedan somna jag om igen när jag vakna igen kom läkaren och berätta att allt hade gott bra och jag kunde strax åka hem. När han gick fick jag byta om sedan kom dom och visa hur jag ska ta min spruta och sedan var det klart. jag fick åka hem!:) Var hemma runt 6-7 så en var en lång dag. Somna runt 11.

Jag hade förväntat mig att jag skulle ha mycket ondare och mer illamående men det har varit helt okej.

16

har minskat tabletterna nu och tar bara när jag behöver, mest morgon och kväll. Tar ju också sprutor varje kväll mot blodproppar. Har ju börjat med träningen också då jag bara kör rörelseträning, så jäkla tråkigt med så himla viktgt. Har mest samma övningar som innan bara det att det är utan vikter. Har också börjat vandra utan krycker. sakta men säker:):)


15


Nu har det gått två dagar sedan operationen. Jag har haft ont väldigt ofta och jag tycker ínte att tabletterna riktigt hjälper. men jag hoppas att det släpper snart. smärtan jag har nu är att det bränner det stora såret. ska skriva lite om operationen senare också. Men jag blir trött av mina tabletter så ska vila lite.

14

imorgon är det äntligen dags. jag kommer vara helt sömnlös inatt och jag ska upp 4 imorgon bitti. jag måste duscha med ett speciellt medel ïkväll och imorgon bitti. ikväll ska jag bara äta massa fram till midnatt. känns bra det!

13

ÄNTLIGEN!!!! behöver inte vänta i 4 veckor utan 2 dagar. på torsdag är det dags! Dom ringde nyss om ett återbud så på torsdag smäller det. GLÄDJE!


12

30 dagar.
idag är det 30 dagar kvar tills jag ska operera mig. För det är nog inte så stor risk att det blir på tisdag antar jag. Men endast 30 dagar. Känns stort på något vis. nyss var det länge kvar. nyss hade jag inte ens något datum! detta ska jag fira med middag hos mormor!:):)

11

Vilken dag det har varit. tränat handboll första gången på en och en halv månad om inte mer. Kändes så otroligt bra! var dock bara med på passningar och målvakts uppvärmning sedan blev det rehab. men så härligt det kändes ändå. Men det bästa av allt som gjorde hela min dag. JAG HAR FÅTT REDA PÅ OPERATIONSTID!!! dock bara som det ser ut nu så det kan ju ändras men som det är nu kan det hända antingen nästa tisdag (12/6) om det blir en avbokning eller 10 juli. Ni kan ju förstå min glädje! jag hoppas mest på nästa tisdag så jag får det överstökat men jag har nog inte den turen på min sida...
så glad är jag idag!!!!!

10

allt har rullat på som vanligt. samma träningsprogram varje träning. Har börjar gå till gymmet lite mer för att få någon brytning i träningen. Har också pratat med en sjukgymnast att jag måste vara så stark som möjligt innan operation. Och det bästa av allt var att jag fick spring och träna handboll då det inte är närkontakt. Men springningen skippar jag helst. Knät sväller och jag får ont..
Angående operation hade mamma ringt till hudiksvalls sjukhus i fredags för att få reda på tiden men hon som bokar min läkares tider var på semester och det enda dom kunde säga var att min läkare går på semester v,25 så senast skolavslutningsveckan hoppas jag. Gärna veckan som kommer nu!!!!!!!

Nu ska jag slänga i mig mat sedan njuta av helgen:):)

RSS 2.0